Πρασόπιτα με ρύζι |
Μιαμ Μιαμ... - Πίτες |
ΥΛΙΚΑ
Ξεπλένω καλά το ρύζι. Τσιγαρίζω ελάχιστα σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα με το κρεμμύδι. Μισοβράζουμε το ρύζι σε ξεχωριστή κατσαρόλα με λίγο νεράκι και το ρίχνουμε στο τσιγαρισμένο πράσο. Προσθέτω λίγο πιπεράκι και αλατάκι.
Αλείφω παντού ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετώ το πρώτο φύλλο. Αλείφω ξανά με λάδι και στρώνω ένα δεύτερο φύλλο. Αλείφω με λάδι και σκορπίζω σε όλο το φύλλο λίγη από τη γέμιση. Κανονίζω τη γέμιση ώστε να φτάσει για όλες τις δυάδες των φύλλων (εάν δεν έχουμε χειροποίητα φύλλα βάζουμε ένα χοντρό και ένα φύλλο κρούστας κάθε φορά). Επαναλαμβάνω μέχρι να χρησιμοποιήσω όλα τα φύλλα και τη γέμιση. Και κλείνω πάλι με ένα διπλό φύλλο.
τη φουρνίζω ?.
και αυτά είναι μόνο η αρχή ... |