Χταπόδι Στιφάδο
Χταπόδι Στιφάδο
Μιαμ Μιαμ... - Θαλασσινά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 800 γραμ. κρεμμύδια
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το καθ? ένα από αυτά στα τέσσερα.
Βάζουμε τα κρεμμύδια να βράσουν στο νερό και μόλις πάρουν μια βράση τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.


Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα με νερό για να βράσει.

Ρίχνουμε ένα ποτηράκι ούζο και ένα ποτηράκι ξύδι για να δώσουν άρωμα και να σπάσουν οι ιστοί του χταποδιού ώστε να βράσει πιο εύκολα.

Όταν μισοβράσει, μπορούμε δηλαδή να το τσιμπήσουμε με ένα πιρούνι, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια πάλι στην κατσαρόλα με το ζουμί και ρίχνουμε τα βρασμένα κρεμμύδια τα δαφνόφυλλα, τα σκόρδα, το μαύρο πιπέρι, το μπαχάρι, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Βράζουν τόσο ώστε να έχει μαλακώσει τελείως το χταπόδι μας.

Κατά το βράσιμο προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό αν δούμε ότι έχει σωθεί και ανακατεύουμε μια με δύο φορές τα υλικά μας.


 

Ωρα για μαγείρεμα

Ulti Clocks content

Μετρητής

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 165567

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2007 μιαμ μιαμ...  -  All Rights Reserved