Χταπόδι Στιφάδο |
Μιαμ Μιαμ... - Θαλασσινά |
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το καθ? ένα από αυτά στα τέσσερα.
Ρίχνουμε ένα ποτηράκι ούζο και ένα ποτηράκι ξύδι για να δώσουν άρωμα και να σπάσουν οι ιστοί του χταποδιού ώστε να βράσει πιο εύκολα. Όταν μισοβράσει, μπορούμε δηλαδή να το τσιμπήσουμε με ένα πιρούνι, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια πάλι στην κατσαρόλα με το ζουμί και ρίχνουμε τα βρασμένα κρεμμύδια τα δαφνόφυλλα, τα σκόρδα, το μαύρο πιπέρι, το μπαχάρι, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Βράζουν τόσο ώστε να έχει μαλακώσει τελείως το χταπόδι μας. Κατά το βράσιμο προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό αν δούμε ότι έχει σωθεί και ανακατεύουμε μια με δύο φορές τα υλικά μας. |