Μαρμελάδα Φράουλα
Μαρμελάδα Φράουλα
Μιαμ Μιαμ... - Γλυκά

Η πιο λαχταριστή μαρμελάδα για μικρά και για ?μεγάλα παιδιά

ΥΛΙΚΑ
?    1 κιλό φράουλες
?    1/2 κιλό ζάχαρη
?    1/2 λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προμηθευόμαστε κόκκινες αλλά προπαντός μυρωδάτες φράουλες. Πλένουμε σχολαστικά τις φράουλες με άφθονο νερό, αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να βγάλουν το χυμό τους μετατρέποντας έτσι τη ζάχαρη σε ένα βαθυκόκκινο σιρόπι.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και να μην κολλήσει. Αν έχουμε κάνει λικέρ φράουλας, οι φράουλες που περίσσεψαν χρησιμοποιούνται για την μαρμελάδα μας.

Ξαφρίζουμε επιμελώς και συχνά τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια της κατσαρόλας μας. Τέλος στύβω λίγο λεμονάκι.

Καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν αποκτήσει συνοχή και γυαλάδα . Μπορείτε βέβαια να κάνετε το κλασσικό κόλπο: να παγώσετε ένα πιατάκι στον καταψύκτη και να ακουμπήσετε πάνω του λίγη μαρμελάδα. Αν γυρνώντας το στο πλάι δε ρέει και μένει σταθερή, η μαρμελάδα σας, έχει δέσει.

Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι το χείλος με τη μαρμελάδα μας, όταν είναι ακόμα ζεστή και ρευστή. Σφραγίζουμε, κλείνοντας καλά το κάθε βάζο με ένα καπάκι, τα αναποδογυρίζουμε (με το καπάκι προς τα κάτω) και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Ιδανική με το ψωμάκι μας, πάνω σε ένα μπισκοτάκι ή για μια στρώση στην πάστα Φλώρα ή το τσιζκέικ.

 

Ωρα για μαγείρεμα

Ulti Clocks content

Μετρητής

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 165599

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2007 μιαμ μιαμ...  -  All Rights Reserved