Λικέρ Φράουλα
Λικέρ Φράουλα
Μιαμ Μιαμ... - Ποτά

δαμάστε τη γεύση της άνοιξη σε ένα λικέρ...

ΥΛΙΚΑ


?    1 κιλό φράουλες
?    1 κιλό ζάχαρη
?    1  λίτρο ούζο

Κρατήστε την ποσότητα φράουλες- ζάχαρη πάντα σε ίσες ποσότητες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες, τις κόβουμε κομματάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τους τη ζάχαρη, κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 μέρες.

Όσο πιο ώριμες είναι οι φράουλες που έχουμε τόσο πιο πολύ σιρόπι θα πάρουμε.

Ο ακριβής χρόνος παραμονής τους στο ψυγείο εξαρτάται από το πόσο ώριμες ή σκληρές είναι οι φράουλες μας. Για όσες μέρες έχουμε το μπολ στο ψυγείο δε ξεχνάμε να ανακινούμε ελαφρά το μπολ μας μια με δύο φορές κάθε μέρα ώστε να λειώσει η ζάχαρη. Οι φράουλες μέρα με τη μέρα βγάζουν τα υγρά τους και μαζί με τη ζάχαρη δημιουργούν ένα κοκκινωπό σιρόπι.

Αν η ζάχαρη δε λειώσει εντελώς μην προσθέσετε νερό, γιατί θα διαλυθεί όταν προσθέσουμε το αλκοόλ. Κατά την 3η  μέρα περίπου θα δείτε ότι οι φράουλες δεν έχουν πια υγρά για να βγάλουν και πλέουν στο σιρόπι τους. Τότε διαχωρίζουμε το σιρόπι από τις φράουλες σουρώνοντας τες με ένα κομμάτι από διπλό τουλπάνι (τούλι). Μην στύβετε τις φράουλες να βγάλουν κι άλλο ζουμί γιατί το ζουμί που θα πάρουμε θα είναι θολό και θα επηρεάσει την διαύγεια του λικέρ. Η τελική ποσότητα του ποτού που θα πάρουμε θα καθοριστεί από το πόσο σιρόπι θα δώσουν οι φράουλες. Μετράμε πόσο σιρόπι πήραμε, και αναμειγνύουμε με ίση ποσότητα ούζου. Για παράδειγμα 1 lt σιρόπι, θα χρειαστεί 1 lt αλκοόλ. Δοκιμάστε το λικέρ σας και αν σας φανεί αρκετά γλυκό μπορείτε να μετριάσετε την γλυκύτητα του προσθέτοντας λίγο ακόμα αλκοόλ.

Επιπλέον για να αποκτήσει ένα πιο διαυγές χρώμα το λικέρ μας, φιλτράρετε το με ένα χάρτινο φίλτρο του γαλλικού καφέ μια και δυο φορές αν χρειαστεί.

Tο βάζουμε σε μπουκάλια και αφήνουμε στον ήλιο για 40 ημέρες!

Μ' αυτήν τη συνταγή έχουμε ένα διάφανο λικέρ με έντονο φραουλί χρώμα και μοναδική γεύση.
Οι φράουλες που περίσσεψαν δεν πετιούνται γιατί μπορούν να γίνουν μια θεσπέσια μαρμελάδα!

 

Ωρα για μαγείρεμα

Ulti Clocks content

Μετρητής

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 165574

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2007 μιαμ μιαμ...  -  All Rights Reserved