Ζαχαρόπαστα |
Μιαμ Μιαμ... - Γλυκά |
Στην παρακάτω συνταγή παραλείπουμε τη γλυκερίνη μιας και είναι δύσκολο να βρεθεί αλλά το κυριότερο, θεωρείτε από πολλούς βλαβερή προς βρώση. ? 1κιλό άχνη σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη γλυκόζη, τη ζελατίνη (που έχουμε βγάλει από το νερό) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι μέχρι να πάρουν βράση και να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης δημιουργώντας μια ομοιόμορφη ρευστή μάζα
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και να δώσουμε στη ζαχαρόπαστα μας ότι χρώμα θέλουμε και να φτιάξουμε διάφορα σχέδια - φιγούρες. Αν πάλι δεν τη χρησιμοποιήσουμε όλη μπορούμε να την τυλίξουμε καλά με ζελατίνη. Διατηρείτε μαλακή και ελαστική για αρκετό καιρό στο ντουλάπι μας. Όταν είναι να ανοίξουμε φύλλο για να διακοσμήσουμε τούρτα, μπισκότα ή ότι άλλο επιθυμούμε βάζουμε άχνη στην επιφάνεια που θα ανοίξουμε το φύλλο της ζαχαρόπαστας για να μην κολλήσει, όπως ακριβώς και με το φύλλο για πίτα. |