Ζαχαρόπαστα
Ζαχαρόπαστα
Μιαμ Μιαμ... - Γλυκά

Στην παρακάτω συνταγή παραλείπουμε τη γλυκερίνη μιας και είναι δύσκολο να βρεθεί αλλά το κυριότερο, θεωρείτε από πολλούς βλαβερή προς βρώση.

ΥΛΙΚΑ

?    1κιλό άχνη
?    3 φύλα ζελατίνη
?    1/3 της κούπας γλυκόζη
?    1/5 της κούπας νερό
?    3 βανίλιες 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα φύλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά περίπου

σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη γλυκόζη, τη ζελατίνη (που έχουμε βγάλει από το νερό) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι μέχρι να πάρουν βράση και να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης δημιουργώντας μια ομοιόμορφη ρευστή μάζα


σε ένα μπώλ βάζουμε τη μισή άχνη με τις βανίλιες και ανοίγουμε μια λακκούβα μέσα στην οποία ρίχνουμε το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε αρχικά με κουτάλι για να μην καούμε


έπειτα προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα λευκό και ελαστικό ζυμάρι από ζάχαρη



Η ζαχαρόπαστα μας είναι έτοιμη προς χρήση.

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και να δώσουμε στη ζαχαρόπαστα μας ότι χρώμα θέλουμε και να φτιάξουμε διάφορα σχέδια - φιγούρες. Αν πάλι δεν τη χρησιμοποιήσουμε όλη μπορούμε να την τυλίξουμε καλά με ζελατίνη. Διατηρείτε μαλακή και ελαστική για αρκετό καιρό στο ντουλάπι μας. Όταν είναι να ανοίξουμε φύλλο για να διακοσμήσουμε τούρτα, μπισκότα ή ότι άλλο επιθυμούμε βάζουμε άχνη στην επιφάνεια που θα ανοίξουμε το φύλλο της ζαχαρόπαστας για να μην κολλήσει, όπως ακριβώς και με το φύλλο για πίτα.

 

Ωρα για μαγείρεμα

Ulti Clocks content

Μετρητής

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 165568

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2007 μιαμ μιαμ...  -  All Rights Reserved