Τουρσί Σπιτικό |
ΥΛΙΚΑ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά με άφθονο νερό τα λαχανικά μας. Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο τα ζαρζαβατικά μας σε ένα ποτήρι με κρύο νερό διαλύουμε μια κουταλιά αλάτι και το αλατόνερο αυτό το περιχύνουμε στο βάζο που έχουμε τοποθετήσει τα λαχανικά μας μέχρι να τα καλύψει όλα τέλος τοποθετούμε ένα κλωναράκι σέλινο και καλύπτουμε το μίγμα με μια ροδέλα από λεμόνι κλείνουμε το βάζο με το καπάκι . . . ερμητικά και υπομονή . . . σε μια βδομάδα με δέκα μέρες το τουρσί μας θα είναι έτοιμο και θα συνοδεύει άριστα ένα οποιοδήποτε πιάτο με όσπρια στο τραπέζι μας.
|