Τουρσί Σπιτικό
Τουρσί Σπιτικό

ΥΛΙΚΑ

  • καρότα
  • πιπεριές πράσινες
  • πιπεριές κόκκινες
  • 3 μικρές άγουρες  ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φέτα λεμόνι
  • λάχανο
  • σέλινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά με άφθονο νερό τα λαχανικά μας.

Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο τα ζαρζαβατικά μας

σε ένα ποτήρι με κρύο νερό διαλύουμε μια κουταλιά αλάτι και το αλατόνερο αυτό το περιχύνουμε στο βάζο που έχουμε τοποθετήσει τα λαχανικά μας μέχρι να τα καλύψει όλα

τέλος τοποθετούμε ένα κλωναράκι σέλινο και καλύπτουμε το μίγμα με μια ροδέλα από λεμόνι

κλείνουμε το βάζο με το καπάκι . . . ερμητικά

και υπομονή  . . . σε μια βδομάδα με δέκα μέρες το τουρσί μας θα είναι έτοιμο και θα συνοδεύει άριστα ένα οποιοδήποτε πιάτο με όσπρια στο τραπέζι μας.

 

 

Ωρα για μαγείρεμα

Ulti Clocks content

Μετρητής

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 165456

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2007 μιαμ μιαμ...  -  All Rights Reserved