Τρουφάκια με γεύση μανταρινιού (νηστίσιμα) |
Μιαμ Μιαμ... - Γλυκά |
Υλικά
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την αλεσμένη μανταρινόφλουδα, το χυμό μανταρινιών και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με μια κουτάλα για 7 ? 8 λεπτά περίπου μέχρι να μη φαίνεται υγρό στον πάτο της κατσαρόλας και να είναι παχύρευστο το μείγμα μας. Σε μια κούπα έχουμε βάλει τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο και το κονιάκ. Όταν κρυώσει το μείγμα με την μανταρινόφλουδα προσθέτουμε και αυτό στην κούπα με τα παραπάνω υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά. Πλάθουμε τα σοκολάτάκια, βρέχοντας κάθε φορά τα χέρια μας σε κονιάκ ή λικέρ για να μην κολλάει η ζύμη στην παλάμη μας και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα. Εφόσον έχουμε πλάσει όλα τα σοκολατάκια μας, φτιάχνουμε την επικάλυψή τους (μπεν μαρί) λιώνοντας την κουβερτούρα με 3 ? 4 κουταλιές βιτάμ. Τα βουτάμε στην κουβερτούρα και τα αφήνουμε πάλι στην λαδόκολλα για να στεγνώσει η σοκολάτα επικάλυψής τους. Γαρνίρουμε με χρωματισμένο ινδοκάρυδο, καρύδι ή ότι άλλο επιθυμούμε.
|