Παγωτό με κρυστάλλους καραμέλας
Παγωτό με κρυστάλλους καραμέλας
Μιαμ Μιαμ... - Γλυκά

Παγωτό με Κρυστάλλους Καραμέλας

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα Βλάχας
  • 1 μεγάλο κουτί φυτική σαντιγί (ή εναλλακτικά 1 γκαρνί γιώτης με δύο φακελάκια και δυο ποτήρια γάλα)
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα
  • 1 ποτήρι φουντούκια
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 4 κρόκοι (όχι τα ασπράδια) αυγών

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνω την καραμέλα καβουρδίζοντας τα αμύγδαλα και τα φουντούκια με τη ζάχαρη στο τηγάνι.

 

Χτυπάω το ζαχαρούχο στο μίξερ για 10 λεπτά και στη συνέχεια χτυπάω τη σαντιγί.

Αναμειγνύω τα δύο αυτά μίγματα ανακατεύοντας τα με ένα κουτάλι.
Χτυπάω και προσθέτω τα 4 κροκάδια αυγών, τις βανίλιες και την μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και βάζω το μίγμα στην κατάψυξη για να πήξη.

 

ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

  • ? ποτηριού κακάο (Vanhouten)
  • ? ποτηριού ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω τη ζάχαρη με το κακάο μέχρι να λιώσει καλά το κακάο και να μην έχει κόκκους.
Έπειτα λιώνω μέσα στο προηγούμενο μίγμα την κουβερτούρα και τα βράζω για 3 λεπτά. Περιμένω
να κρυώσει και το ρίχνω πάνω στο κατεψυγμένο παγωτό. Σερβίρω με καραμελωμένα αμύγδαλα και
φουντούκια σπασμένα και καβουρντισμένα (που έχω κρατήσει).

απολαύστετο όλο το καλοκαίρι!

 

Ωρα για μαγείρεμα

Ulti Clocks content

Μετρητής

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 165584

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2007 μιαμ μιαμ...  -  All Rights Reserved