Σπανακο - πρασο - τυρόπιτα στριφτή |
Μιαμ Μιαμ... - Πίτες |
Υλικά
Εκτέλεση Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρεμμύδι, το σπανάκι και το πράσο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ρίγανη, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και εφόσον κρυώσει προσθέτουμε το τυρί και 1 αυγό (χτυπημένο). Χωρίζουμε το κάθε φύλλο σε τρεις ή δυο μακρόστενες λωρίδες (ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε να γίνουν τα κομμάτια μας) και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με την γέμιση που έχουμε φτιάξει. Τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού. Γεμίζουμε το ταψί με τα στριφτάρια και ετοιμάζουμε τον ζωμό. Zωμός Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό και προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Το μείγμα αυτό το περιχύνουμε πάνω σε κάθε στριφτάρ ώστε να μαλακώσει το φύλλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 C. |