Φλογέρες καρύδας (νηστίσιμες)
Φλογέρες καρύδας (νηστίσιμες)
Μιαμ Μιαμ... - Γλυκά

ΥΛΙΚΑ
?    1/2 κιλό φύλλο κρούστας


για τη γέμιση
?    500 γρ. ινδοκάρυδο
?    1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
?    1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
?    ξύσμα από 1 πορτοκάλι
?    1 ποτήρι ζάχαρη
?    2 βανίλιες


για το σιρόπι
?    1 κιλό ζάχαρη
?    2 1/2 ποτήρια νερό
?    1 κουταλιά γλυκόζη
?    1/2 λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις φλογέρες μας. Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας στη μέση. Λαδώνουμε το μισό φύλλο και στην άκρη βάζουμε λίγη από τη γέμιση.

Τυλίγουμε το φύλλο με τη γέμιση σιγά σιγά διπλώνοντας κάθε φορά τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα για να προστατέψουμε τη γέμιση μας. Προσοχή όμως! Δεν τυλίγουμε σφιχτά τη φλογέρα γιατί υπάρχει περίπτωση να σπάσει το φύλλο κατά την διάρκεια του ψησίματος και να χυθεί η γέμιση της έξω από την φλογέρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τυλίξουμε όλα τα φύλλα μας. Τα φύλλα θα βγάλουν περίπου 24 φλογέρες.

Αφού γεμίσουμε το ταψί με τις φλογέρες μας, λαδώνουμε την επιφάνεια κάθε μίας με λίγο καλαμποκέλαιο. 
Ψήνω στους 180 C μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 25-30 λεπτά)

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και στρίβουμε μισό λεμόνι.
Βράζουμε καλά το σορόπι ώστε να δέσει σωστά (για περίπου 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει)
Μόλις βγάλουμε τις φλογέρες από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι. Καυτό σιρόπι ? καυτό γλυκό είναι το βασικό μυστικό συστατικό για φύλλο τραγανό. Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα για αν απορροφάει τους υδρατμούς του γλυκού και το αφήνουμε για 6 ώρες τουλάχιστον ώστε να απορροφήσει όσο σιρόπι χρειάζεται.

πασπαλίζουμε καρύδα και από πάνω...

και είναι έτοιμες ! ! !

Και για τους λάτρεις της σοκολάτας ... κυλίστε τις ... και απολαύστε τις!

 

Ωρα για μαγείρεμα

Ulti Clocks content

Μετρητής

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 165596

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2007 μιαμ μιαμ...  -  All Rights Reserved