Φλογέρες καρύδας (νηστίσιμες) |
Μιαμ Μιαμ... - Γλυκά |
ΥΛΙΚΑ
Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις φλογέρες μας. Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας στη μέση. Λαδώνουμε το μισό φύλλο και στην άκρη βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε το φύλλο με τη γέμιση σιγά σιγά διπλώνοντας κάθε φορά τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα για να προστατέψουμε τη γέμιση μας. Προσοχή όμως! Δεν τυλίγουμε σφιχτά τη φλογέρα γιατί υπάρχει περίπτωση να σπάσει το φύλλο κατά την διάρκεια του ψησίματος και να χυθεί η γέμιση της έξω από την φλογέρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τυλίξουμε όλα τα φύλλα μας. Τα φύλλα θα βγάλουν περίπου 24 φλογέρες. Αφού γεμίσουμε το ταψί με τις φλογέρες μας, λαδώνουμε την επιφάνεια κάθε μίας με λίγο καλαμποκέλαιο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και στρίβουμε μισό λεμόνι. πασπαλίζουμε καρύδα και από πάνω...
και είναι έτοιμες ! ! ! Και για τους λάτρεις της σοκολάτας ... κυλίστε τις ... και απολαύστε τις! |